Web stranice za OPG

Kako napraviti besplatne web stranice za vaš OPG?

Ove stranice pokreće CMS sustav WordPress.

Registracija i korištenje je besplatno. Registrirati se možete ovdje.

Za početak treba kreirati besplatni WordPress račun i ispuniti potrebne podatke. Nakon toga dobiti ćete email za verifikaciju gdje nakon potvrde stranice postaju aktivne.

WordPress blog možete administrirati pametnim telefonima (Android, iPhone) s pripadajućim aplikacijama (pretražite play.google.com ili apple.com sa ključnom riječi “wordpress”.)

Ako želite veću eksponiranost možete povezati blog sa društvenim mrežama (Twitter, Facebook.) Ovdje treba biti oprezan zbog nemogućnosti cenzoriranja sadržaja od strane drugih korisnika.

Stranice postaju zanimljive korisnicima ako se redovito osvježavaju sa novim sadržajima. Uz tekst bi bilo dobro priložiti i fotografiju.  Vodite računa da jedna fotografija vrijedi 1000 riječi.

Da bi vaše stranice bile posjećenije snimite par video uradaka i postavite ih na YouTube (besplatni video servis) i vodite računa o ključnim riječima da bi vaši sadržaji bili pretraživi (npr. umjesto naslova “na našem eko imanju” upišite “eko imanje – svakodnevica”).

Vodite računa da ako fotografija vrijedi 1000 riječi, video se sastoji od 24 fotografije u sekundi.

Video uratke možete umetnuti u tekstove upisom www adrese pojedinog videa u editoru unutar wordpress-a. Isto tako u opisu video uratka na YouTube servisu upišite i adresu vaših stranica. Kod stavljanja video uradaka opet treba biti pažljiv isključiti mogućnost komentiranja zbog istih razloga kao kod društvenih mreža.

Držite se pravila da fotografije moraju biti efektne a video zapisi bez vibracija da bi bili gledljivi (možete snimati video u pokretu sa stativom koji će stabilizirati sliku.)

Kod opisa koristite i ključne riječi na drugim jezicima (možete ih prevesti na besplatnom servisu Google Translate.)

Nakon što su stranice napravljene prijavite ih u web imenike (www.hr i dmoz.org), na taj način če stranice biti dostupne pretraživačima (Google, Yahoo itd.)

Web stranice će biti vaša besplatna reklama dostupna 0-24 sata na dan, 365 dana u godini.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: